Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde en bestaat ongeveer 2500 jaar. In ons lichaam krioelt het van de energie, in acupunctuur jargon ook wel Qi genoemd. Qi vormt een netwerk van verschillende (energie)banen in ons lichaam. Een energiebaan wordt ook wel een meridiaan genoemd.

Een acupunctuurpunt waar geprikt kan worden is een specifieke locatie waar de meridiaan aan de oppervlakte van de huid komt. Door het aanprikken van bepaalde punten wordt de energie in de meridianen en organen gereguleerd.

Ons lichaam telt ongeveer 350 acupunctuurpunten, hierdoor kan toegang worden verkregen tot de meridianen. Door de juiste combinatie van punten te vinden kan de energiestroom in balans worden gebracht.

Ongunstige energieën kunnen worden afgeremd en juiste energieën worden gestimuleerd. Mogelijke blokkades, die zich gevormd hebben in de meridianen, worden op deze manier opgeheven.

Zelfgenezend vermogen

Het lichaam stimuleert door acupunctuur zijn eigen zelfgenezend vermogen. Acupunctuur werkt bovendien preventief, zorgt voor een natuurlijke weerstand van het lichaam, verhoogt de pijngrens en vergroot de levenslust.

Het accent wordt echter niet alleen gelegd op het behandelen van een klacht, maar ook op het herstellen van de energiebalans. Hierdoor worden de symptomen en de oorzaak van de klacht bestreden. De balans in het lichaam wordt doormiddel van acupunctuur hersteld, hierdoor is de kans groot dat de klachten geheel verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

In het Latijns betekent acus naald en pungere steken. De afmetingen van de naalden die de acupuncturist gebruikt zijn minuscuul. Een ander hulpmiddel dat gebruikt wordt is laser. Hiermee kan een combinatie van verschillende acupunctuurpunten gestimuleerd worden. Tevens zijn beide behandelmethodes volkomen pijnloos.

Klik hier om ons acupunctuur informatie filmpje te bekijken.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details

Acupuntuur op TV

Bekijk TV aflevering hoe Dolf van Paramedisch Centrum Breda acupunctuur inzet voor operaties en/of verdovingen.

> Bekijk de aflevering