Ooracupunctuur

Ooracupunctuur wordt ook wel auriculo therapie genoemd. Met deze behandelwijze wordt snel resultaat geboekt omdat er zich op de oorschelp ongeveer 360 reflexzones bevinden.

Ieder gewricht of orgaan in ons lichaam staat in verbinding met ten minste één reflexzone in de oorschelp. Hierdoor kan ieder onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp teruggevonden worden. Het oorlelletje komt bijvoorbeeld overeen met het hoofd.

Ooracupunctuur is in de vijftiger jaren ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier. Hij ontdekte dat door met naaldjes in het oor te prikken bepaalde lichaamsgebieden beïnvloed konden worden. Zo kwam hij erachter dat het lichaam geprojecteerd is op de oorschelp als een ‘omgekeerde embryo’.

De wisselwerking tussen het oor en de rest van het lichaam was zo’n 2000 jaar geleden ook al bekend in China, Perzië, Egypte en Griekenland.

Ondersteuning

Ooracupunctuur kan onder andere gebruikt worden als ondersteuning van lichaamsacupunctuur. Tijdens een acupunctuurbehandeling kunnen kleine naaldjes in en rond het oor worden gestoken. Ook kan de acupuncturist kleine verblijfsnaaldjes plakken die zo’n twee weken kunnen blijven zitten.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details