Tuina massage

Tuina is een behandelwijze met Chinese massage technieken en effectieve manipulatietechnieken en mobilisaties. Tuina is zowel preventief als voor gerichte behandeling doeltreffend. Wanneer Qi (energie) blokkeert, ontstaat er pijn. Een Tuina behandeling is erop gericht om blokkades af te breken, de doorstroming te bevorderen en de balans te herstellen.

Tuina maakt onder andere gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, kloppen, waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. De keuze van de gevarieerde manipulatietechnieken hangt af van de klachten van de patiënt.

Resultaat

De massage verwijdert blokkades van zowel fysieke als emotionele aard, reinigt de organen, bevordert de bloeddoorstroming en verbetert de weerstand van het lichaam. De balans tussen Yin en Yang wordt opnieuw hersteld, de organen worden in evenwicht gebracht en de gewrichten worden aanzienlijk beweeglijker. Tuina massage brengt u op een veilige en vriendelijke manier in balans, waarbij u weer in goede en fitte conditie komt.

De Tuina therapeuten van het Paramedisch Centrum Breda zijn erop getraind om vanuit innerlijke kracht te werken. Er wordt door hen eerst gediagnostiseerd door middel van de polsslag en het uiterlijk van de tong.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details