Herstel het balansSamen met het team van PMC Breda

Pijnteam

Revalidatie Chronische Pijn Patiënten


Uniek in Breda is een samenwerking tussen specialisten vanuit regionale ziekenhuizen en de professionals die werken bij Paramedisch Centrum Breda. Wij zorgen in samenwerking met de specialisten voor een goede opvolging van uw klachten.

Het is belangrijk om tijdens en na een pijntraject te zorgen dat het lichaam bewust om kan gaan met de pijn. Ook na een periode van langdurige pijn is het lichaam laag belastbaar, dit wil zeggen dat u niet meer in staat bent om weer de normale draad in het leven op te pakken. Dit kan zowel mentaal als lichamelijk zijn.

Door verschillende disciplines aan elkaar te koppelen zijn we in staat om u op een efficiënte manier weer terug op het niveau te krijgen dat wenselijk is.


Het programma

Het programma is volledig afgestemd op u. In overleg met u stellen we uw pijnteam samen. Het pijnteam bestaat uit een aantal zorgprofessionals die u kunnen begeleiden in uw traject. U krijgt de zorgprofessional die het best bij u past. Zo werken we samen met een fysiotherapeut / manueeltherapeut, psycholoog, psychotherapeut, ergotherapeut, osteopaat, acupuncturist, diëtist etc.

Helen Thomas is pijncoach. Zij coördineert het team en heeft een directe lijn met het ziekenhuis. Tevens is zij ook manueeltherapeut, fysiotherapeut en kan u begeleiden in het proces.

Elke zorgprofessional kan tijdens het proces contact zoeken met een ander en advies vragen. Ook blijft het pijnteam vanzelfsprekend contact houden met de verwijzend medisch specialist vanuit het ziekenhuis.

Nieuwe behandelwijze


Het pijnteam introduceert een nieuwe behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. Pijneducatie is een belangrijk punt bij chronische pijnen. Zowel mentaal als fysiek is het van belang om te leren omgaan met de pijn. De behandeling richt zich niet op het (volledig) wegnemen van de pijn, maar laat u zien hoe u zelf beter kan omgaan met uw pijnklachten door inzicht, ontspanning, training en het aanpassen van uw dagelijkse activiteiten. Hierdoor krijgt u meer grip op uw leven.

U kunt rekenen op zorg die speciaal voor u ontwikkeld is en gericht is op het werken aan een betere kwaliteit van leven en bewegen.

Type behandelingen:
- Individueel
- Individueel begeleid fitness
- Bewegen in groepsverband

Aanmelden
Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar ons Revalidatie Programma Chronische Pijn. U kunt ook zelf een afspraak maken bij Paramedisch Centrum Breda 076-56 11 573.


Maak een afspraak


Voor afspraken of meer informatie neem contact met ons op via 076 - 5611573

ma  09.00 - 16.00 uur
di09.00 - 12.00 uur
wo09.00 - 12.00 uur
do09.00 - 12.00 uur
Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

PMC Breda | Overakker
Damiaanstraat BOGZ   076 - 5611573

PMC Breda | Voorerf
Voorerf 47   076 - 5611573

Stel uw vraag


PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign