Osteopathie

"Find it, fix it and leave it alone" dat waren de woorden van de grondlegger, Andrew Taylor Still. In 1892 stichtte hij 'The American School of Osteopathy'.

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarin men op zoek gaat naar de oorzaak van de klachten. De osteopaat spoort de blokkades op en lost ze op door het gebruik van zijn handen. Osteopathie stimuleert het zelfregulerende en zelfgenezend vermogen van het lichaam.

In de osteopathie is het hele lichaam belangrijk. Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden door botten, spieren en banden.
Bewegingsbeperking in één deel van het lichaam verstoort de symmetrie. Het kan op een andere plek in het lichaam klachten en pijn veroorzaken. Osteopaten zijn bewegingsspecialisten, zij kennen de onderlinge verbindingen en maken hiervan gebruik voor onderzoek en therapie.

Elke behandeling is individueel, letterlijk op het lijf van de patiënt geschreven. De osteopaat gebruikt aangepaste technieken die kunnen variëren van zeer zacht tot stevig, afhankelijk van de aard van het probleem.

In Amerika en Engeland maakt osteopathie deel uit van de reguliere geneeskunde. In Nederland en België is osteopathie nog steeds groeiend. Steeds meer artsen en specialisten kennen de waarde ervan en verwijzen door naar een osteopaat.

Behandeling enkel op afspraak en worden bij voorkeur via internet gemaakt: www.rugennekpijn.nl

Voor telefonische afspraken of inlichtingen ben ik op woensdagnamiddag en avond te bereiken via het Nederlandse mobiele nummer 06 25 164 640. Indien u het antwoordapparaat treft, spreek dan u naam en telefoonnummer in en ik bel u zo spoedig mogelijk terug.

In geval u dat wenst kunt u op de andere dagen ook bellen naar de Belgische nummers +32 3 337 32 91 of (mobiel)+32 474 822 212.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details