Nieuws

Lees hier meer over het laatste nieuws van Paramedisch Centrum Breda.

Maak kennis met onze voedingshuisarts

Begin september start dr. J.E. van Kemenade als voedingshuisarts bij Paramedisch Centrum Breda. Er is veel mogelijk met voeding en leefstijl. Het juiste voedingsadvies kan zowel preventief werken, maar ook de genezing bevorderen bij verschillende aandoeningen.

Dr. Van Kemenade zal uw eigen huisarts niet vervangen, maar is juist een aanvulling op uw eigen huisarts.

Kijk voor meer informatie en afspraak maken op: www.voedingshuisarts.com

Gezondheidstip van Dolf

Het begin van de lente is van oudsher de tijd van de grote schoonmaak. Maar niet alleen ons huis, ook ons lichaam kan wel een reinigingsbeurt gebruiken na de winter. De zure smaak kan daarbij helpen, deze ontspant de lever-energie, zodat deze weer op de juiste manier kan circuleren.

Gebruik in het voorjaar daarom wat zure voedingsmiddelen. Begin de ochtend met een kopje lauw-warm water met wat druppels verse citroensap erin en gebruik wat zuren bij de maaltijden, zoals uien in het zuur of augurken.

Overdrijf niet, want een klein beetje zuur is al voldoende. Dit zorgt voor een gezonde energiestroom in de levermeridiaan en helpt de miltenergie bij de vertering van ons voedsel.

Fout bij CZ

Vanwege een fout bij CZ wordt momenteel maar een deel van uw behandeling vergoed. We vinden dit erg vervelend, maar het is slechts tijdelijk. Bij CZ zijn ze aan de slag om het probleem op te lossen, maar het kan nog even duren.

CZ verzoekt u om het bedrag wel te betalen en zodra het probleem is opgelost, krijgt u het te veel betaalde bedrag weer retour.

Nieuw: Tuina ontspanningsmassage

Vanaf 1 maart kunt u bij PMC Breda terecht voor Chinese ontspanningsmassage. Erg prettig wanneer u last heeft van vermoeidheid of stress gerelateerde klachten. 

Plan uw massage voor of na een acupunctuurbehandeling voor extra effect.

Lees meer over Tuina massage

Gezondheidstip van Dolf

Acupunctuur helpt uitstekend bij griep en verkoudheidsklachten. Meestal is rust houden en uitzieken voldoende. Het lichaam herstelt zich vaak zelf, maar als de klachten blijven aanhouden, kan acupunctuur uitkomst bieden. Zo voorkomt u dat een verkoudheid zich ontwikkelt tot een voorhoofds- of bijholteontsteking.

Wist u trouwens dat gemberthee heel goed werkt bij beginnende verkoudheidsklachten? Doe een aantal schijfjes verse gember in kokend water en dan heeft u een heerlijk verwarmend drankje! Heeft u last van chronische hoest? Schil een peer en snij in kleine stukjes, ½ theelepel kaneel erbij en een koffielepel honing, pureer vervolgens met een staafmixer. Peer werkt versterkend voor de longen en kinderen vinden het heerlijk!

Veelvoud aan paramedische disciplines

Bij PMC Breda komt een veelvoud aan paramedische disciplines samen. Hierdoor krijgt elke patiënt dé behandeling die bij hem past. De diverse disciplines werken nauw samen en maken gebruik van elkaars expertise. U kunt bij PMC Breda onder andere terecht voor: acupunctuur, fysiotherapie, osteopathie, ergotherapie, Buchrnhornen, psychotherapie, cesartherapie, medische pedicure, holistische therapie.

Nieuwe vestiging in de kroeten

Onlangs heeft PMC Breda een nieuwe vestiging geopend in de Kroeten, Haagse Beemden. De nieuwe locatie aan Helmkruid 8 is de vierde vestiging van PMC Breda naast Paulusstraat 2, Erasmusplein 3-4 en Kronenburgwerf 23A. In de Kroeten zal het bestaande fysioteam versterkt worden met gespecialiseerde handrevalidatie, manuele therapie en lymfedrainage therapeuten.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details