Onderzoek

Het geluid dat voor medische echografie wordt gebruikt heeft een zo hoge frequentie dat het voor mensen niet hoorbaar is. Dit wordt ultrasoon geluid genoemd, of afgekort 'ultrageluid'.

Dit ultrageluid wordt in het lichaam gebracht vanuit een transducent of probes (in de praktijk wordt vaak het Engelse woord transducer gebruikt), die bedekt tegen de huid wordt gehouden, waarbij een laag gel nodig is tussen huid en transducent omdat de geluidsgolven niet door een luchtspleet, hoe dun ook, heen komen.

Hoe werkt het?

De transducent kan men beschouwen als een ultrasone TV-camera. De door het lichaam gereflecteerde ultrageluidsgolven worden door dezelfde transducent (die beurtelings zendt en ontvangt) opgevangen en omgezet in een (zeer zwakke) elektrische wisselspanning.

De elektrische echosignalen worden door een speciaal computersysteem omgezet in videobeelden, die op een monitor zichtbaar gemaakt worden (25 tot wel 150 beelden per seconde).

Deze videobeelden kunnen ook afgedrukt worden op papier, fotografische film, of opgenomen worden op een analoge of digitale opslageenheid (zoals DVD). De digitale beelden kunnen ook rechtstreeks in een digitaal archief opgenomen worden.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details

Kennis maken

Graag willen wij ons aan u voorstellen met onze experties zodat u weet met wie u gaat werken. 

 > kennis maken