Bekkenbodemtherapie

Bekkenklachten tijdens/ na zwangerschap, bij sommige vrouwen is er sprake van een overmatige verweking van de banden tijdens de zwangerschap, het bekken wordt te beweeglijk. Wanneer de  bekkendelen teveel van elkaar verschuiven geeft dit een zware belasting  voor de banden en de spieren die verantwoordelijk zijn voor de stabiliteit van het bekken. Door deze overbelasting kan pijn ontstaan rond het bekken en eventueel  in de rug en benen.


Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit kan ook ontstaan als kraakbeen en bekkenbanden, die tijdens de zwangerschap normaal verweekt zijn maar tijdens de bevalling ernstig uitrekken of zelfs scheuren door de grote krachten die tijdens de bevalling op het bekken inwerken.

In onze praktijk hebben we de kennis en ervaring  om klachten aan het bekken te beoordelen, behandelen en mogelijk te voorkomen. Dit kan variëren in de vorm van een eenmalig consult met adviezen/ oefeningen, tijdens en of na de zwangerschap. 

Ook kan een gericht trainingsprogramma worden gevolgd ter stabilisering van de spieren rondom de bekkengordel eventueel aangevuld met massage ter ontspanning van de rugspieren.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over onze praktijk of wenst u een consult met een specialist?
 > maak een afspraak

Vergoedingen

Heeft u vragen over uw vergoedingen voor 2016 en de diensten die we kunnen leveren ?

> bekijk de details