Leefstijl verbeteren

Leefstijl verbeteren


Plezier in bewegen en positieve beweegervaringen. Wij bieden een multidisciplinair programma om mensen met overgewicht te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Het programma is niet gericht om in een korte tijd veel kilo’s af te vallen. Door anders te denken, bewuster te eten en meer te bewegen is gewichtsverlies een natuurlijk gevolg.

Dit project is een samenwerking van PMC Breda; fysiotherapeuten Karin van der Aa en Vivian Aertse, een diëtist en een coach/psycholoog. U kunt maandelijks instappen in het programma en duurt minimaal 6 maanden waarbij er bijeenkomsten zijn van psycholoog, diëtiste en fysiotherapeut. Sommige onderdelen zijn in groepsverband, zoals een thema avond over voeding. Ook het sporten bij de fysiotherapeut is zoveel mogelijk in groepsverband. De begeleiding is individueel. De doelen van de cursus zijn verandering van leefstijl, betere kwaliteit van leven, plezier in bewegen, activiteitenniveau verbeteren en tenslotte gewichtsreductie.

Fysiotherapie
Tijdens het sporten is er begeleiding door een fysiotherapeut. Het sporten vindt plaats in een kleine setting en geen massaal sportcentrum. Er is een intakegesprek en er wordt een fittest afgenomen voor het programma start. Deze fittest dient als nul-meting en wordt tussentijds en na 6 maanden herhaald. Het sporten is gericht op conditie, spieropbouw, afname vetpercentage, maar ook om meer plezier in bewegen en hoger activiteitenniveau te krijgen en de bloedwaarden te verbeteren. Iedereen krijgt een individueel trainingsschema, gericht op persoonlijke doelen.

Psychologie


Overgewicht kan sociaal emotionele gevolgen hebben, zoals negatief zelfbeeld, somberheid, sociale angst of uitsluiting. Daarnaast kunnen sociaal emotionele problemen juist ook de oorzaak zijn van overgewicht. Tijdens de intake wordt bekeken wat uw hulpvraag is. Er is individuele begeleiding en in een groepsbijeenkomst worden verschillende problemen en tactieken besproken.

Diëtetiek
De meeste mensen hebben al één of meerdere diëten geprobeerd. In het programma wordt er geen dieet gevolgd, maar er wordt gekeken naar het voedingspatroon. Tijdens de individuele afspraken is er persoonlijke begeleiding. In de groepslessen komen praktische zaken aan bod, zoals het lezen van etiketten, het aanleren van slanke kooktechnieken, maar ook bespreken van moeilijke periodes (bijvoorbeeld de maand december). De diëtiste kan ook een verwijzing schrijven voor het meten van verschillende bloedwaarden. Voor zowel voor als na het programma, zodat deze gebruikt kunnen worden als effectmeting.

Aanmelden kan direct, u heeft geen verwijzing nodig!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Karin van der Aa en Vivian Aertse, fysiotherapeuten bij PMC-Breda of vraag meer informatie over vergoeding, instromen en tijden via info@pmcbreda.nl

Maak een afspraak


Voor afspraken of meer informatie neem contact met ons op via 076 - 5611573

ma  09.00 - 16.00 uur
di09.00 - 12.00 uur
wo09.00 - 12.00 uur
do09.00 - 12.00 uur
Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

PMC Breda | Overakker
Damiaanstraat BOGZ   076 - 5611573

PMC Breda | Voorerf
Voorerf 47   076 - 5611573

Stel uw vraag


PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign