Acupunctuur prikt je gezondSamen met het team van PMC Breda

Acupunctuur

Behandeling acupunctuurAcupunctuur is een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde en bestaat ongeveer 2500 jaar. In ons lichaam krioelt het van de energie, in acupunctuur jargon ook wel Qi genoemd. Qi vormt een netwerk van verschillende (energie)banen in ons lichaam. Een energiebaan noemt men ook een meridiaan.

Een acupunctuurpunt waar geprikt kan worden is een specifieke locatie waar de meridiaan aan de oppervlakte van de huid komt. Door het aanprikken van bepaalde punten wordt de energie in de meridianen en organen gereguleerd.

Ons lichaam telt ongeveer 350 acupunctuurpunten, hierdoor kan toegang worden verkregen tot de meridianen. Door de juiste combinatie van punten te vinden kan de energiestroom in balans worden gebracht.

Ongunstige energieën kunnen worden afgeremd en juiste energieën worden gestimuleerd. Mogelijke blokkades, die zich gevormd hebben in de meridianen, worden op deze manier opgeheven.

Zelfgenezend vermogenMet acupunctuur wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Acupunctuur werkt bovendien preventief, zorgt voor een natuurlijke weerstand van het lichaam, verhoogt de pijngrens en vergroot de levenslust.

Het accent wordt echter niet alleen gelegd op het behandelen van een klacht, maar ook op het herstellen van de energiebalans. Hierdoor worden de symptomen en de oorzaak van de klacht bestreden. De balans in het lichaam wordt door middel van acupunctuur hersteld. Daardoor is de kans groot dat de klachten geheel verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

In het Latijns betekent ‘acus’ naald en ‘punctura’ betekent prikken. De afmetingen van de naalden die de acupuncturist gebruikt zijn minuscuul. Een ander hulpmiddel dat gebruikt wordt is een laser. Hiermee kan een combinatie van verschillende acupunctuurpunten gestimuleerd worden. Tevens zijn beide behandelmethodes volkomen pijnloos.


Kijk eens op onze Blogsite voor leuke tips! SAN-T blogsite!


Acupunctuur behandelingen van PMC Breda:
Voor interessante weetjes ga naar onze blog: https://san-t.blog/acupunctuur

Er is een leuk boekje dat gaat over acupunctuur en afvallen. Speciaal voor patiënten van PMC Breda kun je het boekje kopen voor 5 euro ipv 15. Ga naar https://san-t.blog/winkel/ en voer bij de kortingsbon de code in: acupunctuurafvallen

Afspraak maken


Fysiotherapie,  osteopathie of acupunctuur kun je online reserveren. Voor persoonlijk contact en andere disciplines bel ons op het nummer 076 - 5611573.

ma  08.30 - 12.30 uur
di08.30 - 12.30 uur
wo08.30 - 12.30 uur
do08.30 - 12.30 uur
vrij  08.30 - 12.30 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wil je per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met jou op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign