Herstel het balansSamen met het team van PMC Breda

Ergotherapie

Ergotherapie


Ergotherapie richt zich op het herwinnen van vaardigheden, die als gevolg van een handicap/beperking beperkt, veranderd of verdwenen zijn.

Ergotherapie Maatwerk is er voor volwassenen en ouderen met een ziekte of beperking. Ons doel is dat jij beter kunt functioneren in jouw leef/werkomgeving. Je kunt hierbij denken aan zelfverzorging, huishouden, ontspanning en mobiliteit.

Ergotherapie is het meest effectief op de plaats waar de problemen zich voordoen. Om die reden komen we bij voorkeur bij jou aan huis. In bepaalde gevallen kun je beter naar onze praktijk komen, bijvoorbeeld voor bepaalde testen, observaties of voor handrevalidatie.

Er bestaan verschillende manieren om jouw functioneren te verbeteren:
  • Een handeling opnieuw leren uitvoeren
  • Een activiteit op een andere manier uitvoeren
  • Een hulpmiddel, voorziening of aanpassing gebruiken

Wij leveren maatwerk


Onze behandeling wordt afgestemd op wat voor jou belangrijk is. Naast de algemene ergotherapeutische behandelingen hebben wij ons op een aantal domeinen gespecialiseerd.

Parkinson is een complexe aandoening met vaak heel uiteenlopende problemen. Door deel uit te maken van ParkinsonNet behoren we tot een netwerk van geschoolde therapeuten op het gebied van Parkinson.

Als je lijdt aan COPD is ergonomisch werken en een goede energieverdeling belangrijk. Bij ons kun je leren hoe jij dit het beste aanpakt.

Een schijnbaar klein handletsel kan grote problemen geven bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Je kunt bij ons terecht voor onderzoek, behandeling en advisering bij pols- en handproblemen.

Reuma is een verzamelnaam voor vele aandoeningen waarvan reumatoïde artritis en artrose het meest bekend zijn. Als je lijdt aan deze aandoeningen kunnen wij jou adviseren over gewrichtsbescherming, handoefeningen en eventueel gebruik van hulpmiddelen.

Als je getroffen wordt door een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) krijg je te maken met zeer uiteenlopende problemen. Dit kunnen zuiver lichamelijke beperkingen zijn, maar ook cognitieve problemen. Ergotherapie Maatwerk kan jou helpen met jouw complexe problemen. Bij NAH denken we onder andere aan CVA, MS, Parkinson, hersentumor en traumatisch hersenletsel.

Cognitieve Revalidatie Therapie


Heb je ten gevolge van een hersenletsel problemen met het geheugen, concentratie, aandacht, organiseren van het huishouden, uitvoeren van dagelijkse handelingen? Mogelijk ben je dan gebaat met Cognitieve Revalidatie Therapie.

Dementie treft steeds meer mensen. Deze diagnose heeft een enorme impact op zowel het leven van de dementerende als zijn mantelzorgers. Door middel van een specifieke wetenschappelijk onderzochte methode trachten wij het dagelijks handelen van de dementerende en de mantelzorger te verbeteren.

Bel voor meer informatie en afspraken het team Maatwerk ergotherapie op het nummer 076-5496716


Vestiging Paulusstraat
Paulusstraat 2
4834 WS Breda
(vestiging en postadres)

Vestiging Praktijk Graaf Hendrik III laan
Graaf Hendrik III laan 123
4819 CD Breda

Vestiging Gezondheidscentrum Het Vierendeel
Het Vierendeel 3
4921 LC Made

Telefoonnummer: 076 - 5496716

E-mailadres: info@ergotherapiemaatwerk.nl
Meer informatie:  www.ergotherapiemaatwerk.nl

Afspraak maken


Fysiotherapie,  osteopathie of acupunctuur kun je online reserveren. Voor persoonlijk contact en andere disciplines bel ons op het nummer 076 - 5611573.

ma  08.30 - 12.30 uur
di08.30 - 12.30 uur
wo08.30 - 12.30 uur
do08.30 - 12.30 uur
vrij  08.30 - 12.30 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wil je per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met jou op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign