Herstel het balansSamen met het team van PMC Breda

Hand- en polstherapie

Algemeen


Jouw hand en pols zijn complex gebouwd. Ze worden aangestuurd door diverse zenuwen en hebben een diversiteit van spieren, pezen en botten die beweging en kracht geven. Zij zorgen er samen voor dat jij jouw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of met de juiste precisie.
Jouw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunnen er klachten ontstaan die je behoorlijk belemmeren bij jouw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door een ervaren hand- en polstherapeut is dan zeer belangrijk.

Wat is hand- en polstherapie?


Hand- en polstherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. De hand- en polstherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (als er geen operatie heeft plaats gehad) behandelen.

Er zijn vijf oorzaken die een reden kunnen zijn om een behandeltraject te starten:
  • Traumatisch: kneuzing, botbreuken, sportblessure, peesletsel, bandletsel, mallet finger, skiduim, vinger uit de kom.
  • Verstoorde belastbaarheid: onduidelijke polsklachten, pols- of duiminstabiliteit, ziekte van Quervain, tennis-/golfarm, roeierspols.
  • Voorkomen of uitstel van een operatie: CMC1/duimbasis en andere artroseklachten, triggerfinger, Carpaal Tunnel Syndroom.
  • Na een operatie van een aandoening: peesschede release bij ziekte van Quervain, artrose, Dupuytren en buig- en strekpeesletsels.
  • Neurologische aandoeningen: na een CVA/herseninfarct, Carpaal Tunnel Syndroom, overige zenuwbeklemmingen.

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op jouw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om je weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Waarom naar de hand- en polstherapeut?


Hand- en polstherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten, die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. Kennis van specifieke aandoeningen, wondgenezing en een uitgebreide anatomische kennis van de hand en pols is hierbij vereist. Daarnaast heeft de hand- en polstherapeut kennis van de hand- en pols chirurgische operatietechnieken en herkent de mogelijke complicaties.

Samenwerking


Hand- en polstherapie kan een langdurig en intensief traject zijn, waarbij jouw medewerking van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Bij de hand- en polstherapie gaan we voor een zo efficiënt en optimaal mogelijke aanpak. Jouw eigen motivatie om thuis door middel van oefeningen, aan jouw herstel te werken, is echter net zo belangrijk! Het kan zijn dat meerdere disciplines betrokken zijn bij jouw revalidatie of behandeltraject. Voor ergotherapie werken wij samen met Ergotherapie Maatwerk.

Vergoeding


Je kunt zonder verwijzing een afspraak maken bij de hand- en polstherapeut. Hand- en polstherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie. Het is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering en de soort aandoening aan jouw hand of pols of de therapie door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Wij kunnen je hierover vooraf informeren.

Afspraken

Hand- en polstherapie is te vinden op onderstaande locaties:

Hand & Pols Centrum Oosterhout
De Waard 5A
4906 BC Oosterhout

Afspraken voor deze locatie via tel: 0162 - 742059
www.handpolsexpert.nl

PMC Breda I Ginneken
Paulusstraat 2
4834 WS Breda

Afspraken voor deze locatie via tel: 0162 - 742059

Hand & Pols I Made 

Adellaan 1a

4921 BM Made

Afspraken voor deze locatie via tel: 0162 - 742059


Van Iersel & Zandbergen Fysiotherapie
Van Haestrechtstraat 66
5051 VE GOIRLE

Afspraken voor deze locatie via tel: 013 - 5344224
www.fysiotherapeutgoirle.nl


Afspraak maken


Fysiotherapie,  osteopathie of acupunctuur kun je online reserveren. Voor persoonlijk contact en andere disciplines bel ons op het nummer 076 - 5611573.

ma  08.30 - 12.30 uur
di08.30 - 12.30 uur
wo08.30 - 12.30 uur
do08.30 - 12.30 uur
vrij  08.30 - 12.30 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wil je per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met jou op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign