Leefstijlgeneeskunde

Wat is leefstijlgeneeskunde?

Leefstijlgeneeskunde is het onderzoek naar, en de toepassing van leefstijl in de curatieve gezondheidszorg. Daarbij speelt gezonde voeding, voldoende bewegen, uitgerust wakker worden (dus goed slapen) en het verminderen van stress een centrale rol. Chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus type 2 (suikerziekte), hypertensie (hoge bloeddruk), hart- en vaatziekten, depressies, osteoporose (botontkalking) etc. komen steeds meer voor en worden voor een groot deel veroorzaakt door onze huidige leefstijl. Door in te zetten op een gezonde leefstijl kunnen deze welvaartsziekten deels voorkomen worden (preventief) en zelfs ook genezen (curatief). Binnen de reguliere gezondheidszorg, de politiek, de maatschappij, maar ook bij patiënten groeit de belangstelling voor leefstijlgeneeskunde.


Door onze huidige manier van leven komen er steeds meer welvaartsziekten voor, zoals overgewicht, obesitas, diabetes mellitus type 2, vaatproblemen, maag-darmklachten, chronische vermoeidheid, allergieën, etc. De oorzaak is vaak te vinden in een onvolwaardig en ongezond voedingspatroon en te weinig beweging. Deze klachten zijn vaak op te lossen of te verbeteren door het voedingspatroon aan te passen en meer te gaan bewegen. Wilt u met hulp van voeding en leefstijl uw gezondheid verbeteren? Of heeft u steeds terugkerende of chronische klachten? Dan kan een leefstijlgeneeskundige en/of een orthomoleculair geneeskundige aanpak zinvol zijn.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak:www.leefstijlartskuipers.nl

Maak een afspraak


Voor afspraken of meer informatie neem contact met ons op via 076 - 5611573

ma  08.00 - 16.00 uur
di08.00 - 16.00 uur
wo08.00 - 16.00 uur
do08.00 - 16.00 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wilt u per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met u op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign