Herstel het balansSamen met het team van PMC Breda

Mercier Therapie

Mercier Therapie

Ook moeite om natuurlijk zwanger te worden?


Mercier Therapie is een therapie die zich in Amerika al bewezen heeft. 83% van de mensen die deze therapie volgen worden zwanger! Ook is bij een IVF behandeling de kans op een zwangerschap verhoogd van 23 naar 50 procent!

Dolf Chin See Chong is naar Amerika gegaan om de technieken persoonlijk te leren van Jennifer Mercier. Sindsdien wordt het ook in de praktijk toegepast en met heel veel succes.

De combinatie met acupunctuur is nog effectiever. Dolf behandelde al veel vrouwen voor zwangerschapsklachten met acupunctuur maar had toch het gevoel dat hij iets miste in de behandeling. Acupunctuur werkt heel energetisch en daardoor mis je toch het fysieke deel van zo'n behandeling. Vandaar dat hij naar Amerika is gegaan en daar de training heeft gevolgd.

Tegenwoordig zien we steeds meer vrouwen in de praktijk die moeilijk zwanger kunnen worden. Er zijn een aantal oorzaken die we hiervoor kunnen aanwijzen.

Stress

Stress speelt een belangrijke rol. Als het lichaam in een stress situatie zit zullen alle processen die nodig zijn om te overleven verhoogd zijn en processen die niet noodzakelijk zijn zullen op een laag pitje gezet worden. Het is niet handig om zwanger te worden in een langdurige stress situatie. Het lichaam zal daarom ook de kans op een zwangerschap verkleinen.

Geluk

Waarom denk je dat dieren in een dierentuin moeilijk zwanger kunnen worden. Ze krijgen toch genoeg en het juiste voedsel. Regelmatig worden ze lichamelijk gecontroleerd en toch komt het in de krant wanneer er weer een olifantje of leeuw wordt geboren. In feite zijn deze dieren wel gezond. De enige reden waarom ze niet zwanger kunnen worden is dat ze gevangen zitten.

Eigenlijk zitten wij ook steeds meer gevangen in ons eigen leven. Weinig tijd en een hectisch ritme bepaalt ons leven. We moeten zo laat opstaan, moeten naar het werk, daarna sporten en aan andere verplichtingen voldoen. Om zwanger te worden moet je op zoek naar geluk. Geluk vind je ook in hobby’s en creativiteit!

Beweging

De baarmoeder ligt in je bekken en is omgeven door de darmen en blaas. Wanneer je de hele dag zit wordt de baarmoeder in elkaar gedrukt. Er ontstaat een blokkade in dat gebied en de baarmoeder kan verkleefd raken aan de andere organen.

Anti-conceptie

Wanneer je vanaf je veertiende aan de pil gaat en daar pas mee stopt op je dertigste kun je begrijpen dat de baarmoeder eigenlijk nog nooit normaal heeft kunnen functioneren. Het is dan ook niet vreemd dat er verstoringen zijn in dat gebied wanneer iemand stopt na heel haar leven de pil te slikken en ervan uitgaat dat het lichaam hormonaal meteen in orde is.

Hoe werkt Mercier Therapie?


Jennifer Mercier heeft deze therapie ontwikkeld en is in Amerika al heel bekend. De therapie bestaat uit verschillende soorten massage technieken. Via de buik worden de baarmoeder en eierstokken gemanipuleerd. Ook op de rug en het bekken worden verschillende technieken toegepast. Er zijn zes sessies nodig om een goed resultaat te krijgen.

 Bekijk hieronder een video:Combinatie met acupunctuur
De combinatie van Mercier Therapie en acupunctuur kan helpen om sneller zwanger te worden. Waar Mercier Therapie meer gericht is op het fysieke aspect is de acupunctuur gericht op het energetische aspect.

Acupunctuur kan jou helpen de energie in het gebied meer te laten stromen en de hormonen meer in balans te krijgen. Daarnaast werkt acupunctuur op het mentaal emotioneel systeem. Beide therapieën kunnen dus eigenlijk niet zonder elkaar. Daarom combineren wij ze ook in één behandeling.


Kijk ook eens op de Blog-site!

Voor meer informatie over de behandelingen bij PMC kun je contact met ons opnemen.
Afspraak maken


Fysiotherapie,  osteopathie of acupunctuur kun je online reserveren. Voor persoonlijk contact en andere disciplines bel ons op het nummer 076 - 5611573.

ma  08.30 - 12.30 uur
di08.30 - 12.30 uur
wo08.30 - 12.30 uur
do08.30 - 12.30 uur
vrij  08.30 - 12.30 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wil je per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met jou op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign