Orthomoleculaire therapie

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. Orthomoleculaire Geneeskunde houdt zich bezig met de invloed van voeding op gezondheid en ziekte. Hierbij is het streven om met de voeding zoveel mogelijk noodzakelijke en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Soms (bv. bij ziekte) kan het nodig zijn naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen. Ook psychische factoren zoals stress, kunnen de behoefte van het lichaam veranderen.

Door onze huidige manier van leven komen er steeds meer welvaartsziekten voor, zoals overgewicht, obesitas, diabetes mellitus type 2, vaatproblemen, maag-darmklachten, chronische vermoeidheid, allergieën, etc. De oorzaak is vaak te vinden in een onvolwaardig en ongezond voedingspatroon en te weinig beweging. Deze klachten zijn vaak op te lossen of te verbeteren door het voedingspatroon aan te passen en meer te gaan bewegen. Wilt u met hulp van voeding en leefstijl uw gezondheid verbeteren? Of heeft u steeds terugkerende of chronische klachten? Dan kan een leefstijlgeneeskundige en/of een orthomoleculair geneeskundige aanpak zinvol zijn.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Madelène Kuipers. U treft alle informatie aan op haar websit:www.leefstijlartskuipers.nl 

Afspraak maken


Fysiotherapie,  osteopathie of acupunctuur kunt u online reserveren. Voor persoonlijk contact en andere disciplines bel ons 076 - 5611573.

ma  08.30 - 12.30 uur
di08.30 - 12.30 uur
wo08.30 - 12.30 uur
do08.30 - 12.30 uur
vrij  08.30 - 12.30 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wilt u per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met u op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign