Herstel het balansSamen met het team van PMC Breda

Podotherapie

Podotherapie


Podotherapie Hermanns is specialist in het verhelpen van voetklachten en klachten aan knieën, heupen en rug (ook bij kinderen!). We verrichten nauwgezet onderzoek naar de oorzaak van de klachten, om deze door middel van therapieën en hulpmiddelen (zoals steunzolen en ortheses) te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

Klachten die een podotherapeut behandelt, zijn:
  • Voetproblemen bij kinderen en volwassenen
  • Pijn aan voeten, knieën, heupen en rug
  • Standsafwijkingen (van tenen, nagels en voeten)
  • Sportblessures
  • Overbelasting- en vermoeidheidsklachten
  • Klachten in combinatie met reuma of diabetes mellitus (suikerziekte)

Tijdens het onderzoek wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Zo wordt er gebruik gemaakt van een 3D-voetscan, welke de voet tot op de honderdste millimeter nauwkeurig opmeet. Met behulp van deze 3D-voetscan kunnen onder andere steunzolen, sportzolen, veiligheidszolen, podotherapeutische slippers en huisschoenen worden gemaakt. Ook wordt er gebruik gemaakt van een drukmeetsysteem waarmee de druk onder de voet in stand en tijdens het lopen gemeten en beoordeeld kan worden.

Bekijk hier een filmpje van de voetscan

Lees hier meer informatie over onze praktijk

Steunzolen
Met behulp van de nieuwste technieken maakt podotherapie Hermanns haar steunzolen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een 3D-voetscan, die de voet tot op de honderdste millimeter nauwkeurig opmeet. In tegenstelling tot andere scans (zoals 2D-voetscan en blauwdruk) wordt niet alleen de lengte, maar ook de breedte en hoogte van uw voeten nauwkeurig opgemeten. Dit zorgt voor een betere therapie en optimaal comfort. Afhankelijk van het gebruik kunnen wij ook sportsteunzolen of veiligheidszolen aanmeten.

Lees hier meer informatie over steunzolen

Slippers en sandalen


Podotherapie Hermanns levert een ruim assortiment aan slippers voor het hele gezin. In de zomer komen voetklachten vaak terug omdat mensen slippers dragen. Wat veel mensen niet weten is dat de voetstand hierdoor achteruit kan gaan. Onze slippers bieden het voordeel dat uw aangemeten steunzool in de slipper is verwerkt, waardoor klachten worden voorkomen. Wij maken ook slippers voor mannen, vrouwen en kinderen met kleine voeten en grote voeten. U hebt dus keuze in alle modellen vanaf maat 34 tot maat 47! In veel gevallen worden deze slippers door uw verzekering vergoed.
Lees hier meer over slippers of vraag uw podotherapeut voor meer informatie.

Nagelbeugels
Een nagelbeugel is een corrigerende beugel tegen ingegroeide en kromme nagels.
Een nagelbeugel gebruikt u als een nagel is ingegroeid of dreigt in te groeien. De beugel corrigeert de stand van uw nagel en voorkomt of verhelpt ingroei. Nagelbeugels worden ook toegepast bij een hyperconvexe nagel (een nagel die overmatig rond groeit).
Lees hier meer informatie over nagelbeugels

Ortheses
Hulpmiddel tegen drukpunten, eeltplakken en likdoorns op, onder of tussen de tenen. Deze klachten worden behandeld door middel van een orthese. Dit is een siliconen hulpmiddel dat wij op maat maken voor u. Dit hulpmiddel corrigeert of beschermt de tenen.
Lees hier meer informatie over ortheses

Kijk voor meer informatie op:

Podotherapie Hermanns
T 077 - 3971318
info@depodo.nl
www.podotherapiehermanns.nl

Bij de meeste zorgverzekeraars wordt het grootste gedeelte van de therapieën vergoed en podotherapie valt niet onder het eigen risico. Zie onze website voor meer informatie. Podotherapie Hermanns is vrij toegankelijk, wat wil zeggen dat u een afspraak kunt maken zonder verwijzing van een arts of medisch specialist.

Maak een afspraak


Voor afspraken of meer informatie neem contact met ons op via 076 - 5611573

ma  08.00 - 16.00 uur
di08.00 - 16.00 uur
wo08.00 - 16.00 uur
do08.00 - 16.00 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wilt u per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met u op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign