Keep on movingSamen met het team van PMC Breda

Dry needling

Dry needling


Dry needling is een behandelmethode waarbij door middel van een speciale techniek spieren worden aangeprikt die daardoor snel en langdurig ontspannen. Met dry needling wordt de spier aangeprikt met een acupunctuurnaald. Er worden dus geen vloeistoffen in de spier gebracht.

Wanneer is dry needling effectief?

Dry needling is uiterst effectief voor het behandelen van triggerpoints. Triggerpoints zijn pijnlijke verkrampingen in de spieren die niet meer ontspannen. Triggerpoints kunnen vooral stijfheid en pijn veroorzaken, maar ook bewegingsbeperkingen en krachtverlies. De dry needling behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken van de triggerpoints met een naaldje, worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Wat voelt u tijdens de dry needling behandeling?

Het inbrengen van naaldje voelt u bijna niet. Zodra de triggerpoint wordt aangeprikt geeft dit een kortdurend ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Wel voelt het behandelde gebied wat vermoeid en/of stijf aan.

Wat voelt u na de dry needling behandeling?


Na de dry needling behandeling kan uw spier ‘beurs’ aanvoelen, als een blauwe plek. Ook kunt u last hebben van een gevoelige spier en stijfheid ervaren. Daarna zult u verbetering merken.

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen de kosten voor dry needling hier onder.

Maak een afspraak


Voor afspraken of meer informatie neem contact met ons op via 076 - 5611573

ma  08.00 - 16.00 uur
di08.00 - 16.00 uur
wo08.00 - 16.00 uur
do08.00 - 16.00 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wilt u per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met u op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign