Keep on movingSamen met het team van PMC Breda

Dry needling

Dry needling


Dry needling is een behandelmethode waarbij door middel van een speciale techniek spieren worden aangeprikt die daardoor snel en langdurig ontspannen. Met dry needling wordt de spier aangeprikt met een acupunctuurnaald. Er worden dus geen vloeistoffen in de spier gebracht.

Wanneer is dry needling effectief?

Dry needling is uiterst effectief voor het behandelen van triggerpoints. Triggerpoints zijn pijnlijke verkrampingen in de spieren die niet meer ontspannen. Triggerpoints kunnen vooral stijfheid en pijn veroorzaken, maar ook bewegingsbeperkingen en krachtverlies. De dry needling behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken van de triggerpoints met een naald, worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Wat voel je tijdens de dry needling behandeling?

Het inbrengen van de acupunctuurnaald voel je nauwelijks. Zodra de triggerpoint wordt aangeprikt geeft dit een kortdurend ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je gemakkelijker bewegen. Wel voelt het behandelde gebied wat vermoeid en/of stijf aan.

Wat voel je na de dry needling behandeling?


Na de dry needling behandeling kan jouw spier ‘beurs’ aanvoelen, als een blauwe plek. Ook kun je last hebben van een gevoelige spier en stijfheid ervaren. Daarna zul je verbetering bemerken.

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien jij aanvullend verzekerd bent, vallen de kosten voor dry needling hier onder.

Afspraak maken


Fysiotherapie,  osteopathie of acupunctuur kun je online reserveren. Voor persoonlijk contact en andere disciplines bel ons op het nummer 076 - 5611573.

ma  08.30 - 12.30 uur
di08.30 - 12.30 uur
wo08.30 - 12.30 uur
do08.30 - 12.30 uur
vrij  08.30 - 12.30 uur

Locaties in Breda


PMC Breda | Ginneken
Paulusstraat 2   076 - 5611573

PMC Breda | Blauwe kei
Erasmusplein 4   076 - 5600058

PMC Breda | Heuvel
Kronenburgwerf 23A   076 - 5611573

PMC Breda | Haagse Beemden
Helmkruid 8   076 - 5413999

Contact via e-mail


Wil je per e-mail een afspraak maken of teruggebeld worden? Stuur ons een mail via info@pmcbreda.nl en we nemen direct contact met jou op.

Volg ons


Blijf op de hoogte via onze social media kanalen.
PMC Breda  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign